Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Ψυχοσάββατο στο Κρανίδι και στα Δίδυμα (εσπερινός) 21-2-2014

 
Εσπερινός στη Κάτω Παναγία Κρανιδίου
 
 






                                        Εσπερινός στον Άγιο Νικόλαο Διδύμων


















Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Αγρυπνία ιερού Φωτίου στο Κρανίδι 6-2-2014


       Στις  5 προς 6 Φεβρουαρίου 2014  επ’ ευκαιρία της εορτής του Μεγάλου Φωτίου πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως τελέστηκε αγρυπνία με τράπεζα και ανάγνωσμα  στον ενοριακό ναό Τιμίου Προδρόμου Κρανιδίου με τη συμμετοχή πιστών και ιεροψαλτών σε μια προσπάθεια να ζήσουν οι χριστιανοί λίγο από την ατμόσφαιρα των πρωτοχριστιανικών Αγαπών ή κάτι από τη σύγχρονη παράδοση των ιερών Μονών όπου η ακολουθία της Τραπέζης (έτσι λέγεται το φαγητό) αποτελεί προέκταση και επέκταση της πνευματικής τράπεζας της θείας Ευχαριστίας.
        Οι εντυπώσεις άριστες και όλοι αποχώρησαν ψυχή τε και σώματι «χορτάτοι» αφού τέτοιες πνευματικές ευκαιρίες είναι σπουδαίες για πνευματική ανάταση και εμβάθυνση στο μυστήριο  του ζωντανού Άρτου της ζωής, του Χριστού μας.



























 

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Εορτή Τριών Ιεραρχών Σοφικό 30-1-2014


     Τους Τρεις Μεγίστους Φωστήρας της Τρισηλίου Θεότητος εόρτασε η μαθητιώσα νεολαία και οι εκπαιδευτικοί του Σοφικού Κορινθίας στον Ι.Ναό Αγ. Τριάδος Σοφικού τη Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014. Από νωρίς το πρωί οι μαθητές του Δημοτικού , του Γυμνασίου και της Α΄Λυκείου συνοδία των δασκάλων και των καθηγητών  τους πήγαν στον ιερό ναό για να λειτουργηθούν και να μεταλάβουν. Μετά το Κοινωνικό ο θεολόγος του Γυμνασίου Σοφικού κ. Κωνσταντίνος Βενεκάς, ομίλησε σχετικώς περί την εορτή και ακολούθησαν δύο επίκαιροι ύμνοι ( απολυτίκιον-εξαποστειλάριον) των τριών πατέρων της εκκλησίας μας από τη νεοσύστατη βυζαντινή χορωδία του Γυμνασίου. Στο τέλος μοιράστηκε ο άρτος ως μικρή ευλογία σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.