Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021

Πανηγυρικός Εσπερινός Εισοδίων Θεοτόκου Κρανίδι (20-11-2021)

         Η Κάτω Παναγία του Κρανιδίου η αγαπημένη μας ενορία έβαλε τα καλά της εντός του χειμώνα και μας εισόδευσε εις τα Άγια των Αγίων , στο Χριστό μας. Ο ιστορικός αυτός ναός της κατωμεριάς είναι το δεύτερο σπίτι μας γιατί είναι συνδεδεμένος με τα σοβαρότερα γεγονότα της ζωής μας αλλά και της καθημερινότητας μας. Επιπλέον ο καλός και σεβάσμιος  της ιερέας π. Γκίκας Παπαδημητρίου στέκεται εκεί αγέρωχος  διακονητής εις πείσμα των χρόνων που περνούν και με τη γλυκιά του φωνή καθηλώνει λειτουργικά τους πάντες, πιστούς και αδιάφορους. Έχει «καρκαλέτσι»  εντός του ακόμα ο πολιός λευίτης!!!!. Μπορεί με το πέρασμα του χρόνου να αλλάζουν οι άνθρωποι, να περνούν γενεές γενεών, να χτίζονται καινούργια σπίτια , να επισκευάζονται παλιά , να διανοίγονται και να χαράζονται καινούργιοι δρόμοι  όμως η ενορία των Εισοδίων θα είναι εκεί πάντα αταλάντευτη, αμετακίνητη και σταθερή να μας θυμίζει τα ωραία μας παιδικά χρόνια , τα εφηβικά,  τα μεταγενέστερα ακόμα και τα ώριμα.

        Θερμές ευχαριστίες στον Δήμο Ερμιονίδας που μας τίμησε με την παρουσία του, χρόνια πολλά συμπατριώτες, φίλοι, ενορίτες και κατωμερίτες, σας ευχαριστούμε που τιμήσατε με την παρουσία σας το εκκλησιαστικό μας πανηγύρι των Εισοδίων και η Παναγία να σας κρατάει όλους στην αγκαλιά της .







































1 σχόλιο:

  1. Και ολοι εμεις απλοι επισκεπτες η προσκυνητες αλλα φιλοι κ θαυμαστες αυτου του δειγματος της γνησιας παραδοσης και των θεματοφυλακων τους οπως τον π.Γκικα και τον Διδασκαλο Κωστα Βενεκα. Ειχαμε την σπανια τυχη και μεγιστη τιμη να απολαυσουμε την φιλοξενια τους και να παρουμε ευλογια απο την Παναγια μας στο Κρανιδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή