Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Χειροτονία εις Διάκονον π. Ευαγγέλου Μάρκελλου (25-1-2020)

      Τον νέο διάκονο π. Ευάγγελο Μάρκελλο χειροτόνησε ο μητροπολίτης Ύδρας κ.κ. Εφραίμ στο ναό του Τιμίου Προδρόμου Κρανιδίου το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 εορτή του αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου.
     Από την παιδική του ηλικία είχε τον πόθο να υπηρετήσει το άγιο θυσιαστήριο ενώ στην εφηβική του ηλικία ο πόθος αυξήθηκε περισσότερο  πλησίον του μακαριστού και ταπεινού ιερέως π. Ευαγγέλου Μπουλουγούρη τον οποίο διακονούσε ως ιερόπαις. Στη συνέχεια πραγματοποίησε  σπουδές στο πανεπιστημιακό τμήμα του διεθνούς εμπορίου Καστοριάς  και μετέβη  εν συνεχεία διά να εργαστεί  στα γραφεία της ιεράς μητροπόλεως στην Ύδρα. Ο ιεροδιάκονος αν και δεν έχει τελειώσει τη θεολογική σχολή φοίτησε στη σχολή που ονομάζεται μητροπολίτης Ύδρας Εφραίμ με διάθεση μαθητού και πλησίον του Γενικού Αρχιερατικού π. Ακινδύνου Δαρδανού.
     Ο νέος διάκονος με καταγωγή από το Πόρτο Χέλι ευχαρίστησε τους πάντες: μητροπολίτη, πνευματικό, γονείς, αδέλφια, συγγενείς, φίλους και την καλή του σύζυγο και διακόνισσα Ματίνα η οποία ολόθυμα του συμπαρίσταται στο νέο του ξεκίνημα.
Άξιος να είναι , ευλογημένος από τον θεό  και να χαίρεται τη πρώτη βαθμίδα της ιερωσύνης.





















































1 σχόλιο: