Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Πανήγυρις Αγ. Νικολάου Διδύμων

( Η παρούσα δημοσίευση αφιερώνεται αποκλειστικώς στους αδημονούντας φίλους μου Αθανάσιο Τσατσαρό και Ντιάνα μετά πολλής αγάπης)
          Στις 5 και 6 Δεκεμβρίου 2013  εορτάστηκε μετά πάσης λαμπρότητος ο προστάτης άγιος των ναυτικών ο πολιούχος των Διδύμων Άγιος Νικόλαος.  Αξιοσημείωτα σημεία της εορτής ήταν το βράδυ η παρουσία αρκετού κόσμου στη λιτανεία της ιεράς εικόνας του αγίου παρόλο το τσουχτερό κρύο, ο ερχομός του ιερομονάχου  π. Δωροθέου Βουρλή της Ιεράς Μονής του προφήτου Ηλιού που βρίσκεται στις Ερυθρές Αττικής (Κριεκούκι) και το όμορφο, σεμνό αλλά και πανηγυρικό ψάλσιμο του πρωτοψάλτη του Αγίου Κωνσταντίνου Πειραιώς κ. Βαλάντη Σαραφείδη. Στο αριστερό αναλόγιο διακόνησε και έψαλε μαζί με μαθητές της μουσικής σχολής Κρανιδίου ο πρωτοψάλτης του Ιερού ναού Αγ. Νικολάου Διδύμων κ. Κωνσταντίνος Βενεκάς.

        Τον θείο λόγο κήρυξαν το εσπέρας ο πατήρ Χριστοφόρος Καραβίας εφημέριος του Τιμίου Προδρόμου Κρανιδίου και στη θεία λειτουργία το πρωί ο αρχ. π. Νικόδημος Αεράκης. Παρόντα ήσαν και τα σχολεία των Διδύμων το νηπιαγωγείο και το δημοτικό μαζί με τους δασκάλους τους που έδωσαν σε όλο το εκκλησίασμα καλούς τρόπους συμπεριφοράς και εκκλησιασμού. Παρευρέθησαν οι αρχές του τόπου και παιάνισε χαρούμενα και εορταστικώς  η φιλαρμονική του Δήμου Ερμιονίδας υπό την καθοδήγηση του κ. Τάκη Μανιάτη. Στο τέλος ο ιερός ναός παρέθεσε εορταστικό κέρασμα στους ιερείς, στους ιεροψάλτες, στα μέλη της φιλαρμονικής και σε όσους διακόνησαν και μόχθησαν για την ετοιμασία της εορτής. Ο Ναός άστραφτε από καθαριότητα και ο στολισμός ήταν υπέροχος. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στην ακούραστη νεωκόρο κ. Μαρία Κοτσοβού που όπως πάντα διακονεί με πολλή αγάπη τον άγιο και αισθάνεται τον Ναό ως σπίτι της.  Ο Άγιος Νικόλαος ας είναι ο προστάτης όχι μόνο των ναυτικών μας αλλά όλου του κόσμου και να μας οδηγεί πάντα εις εύδιους και απάνεμους λιμένας και να μας σώζει από τις τρικυμίες του παρόντος βίου που στις μέρες μας  παρά είναι πολλές.


































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου