Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΛΑΝΑ ΕΙΣ ΗΛΙΟΚΑΣΤΡΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ




Με σεμνότητα και ιεροπρέπεια εορτάστηκε στο Ηλιόκαστρο Αργολίδος η μνήμη του Αγίου Νικολάου του Πλανά το Σάββατο 2  Μαρτίου 2013.
Αφ’εσπέρας ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του αρχ. π. Νικοδήμου Αεράκη και εψάλησαν  τα εγκώμια του Αγίου σε ποίηση του ως άνω  ιερέως με τη συμμετοχή των πρωτοπρεσβυτέρων π.Ιωάννου και π. Δημητρίου Αμπελά.
Την κυριώνυμο  ημέρα της εορτής ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα  ιερό ναό από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ύδρας κ.κ. Εφραίμ με τη συμμετοχή του αρχ. π. Γρηγορίου  Νανακούδη , του π.Ιεροθέου Λουμουσιώτη και του ιεροδιακόνου Πολυχρονίου Γασπαρινάτου. Τον Δήμο εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος κ. Σταύρος Κούστας.
  Η προσέλευση και η συμμετοχή των πιστών του Ηλιοκάστρου αλλά και των γύρω χωριών και πόλεων που γέμισαν τον ναό δημιούργησε εορταστική ατμόσφαιρα και κατέδειξε την αγάπη και τον σεβασμό του χριστεπωνύμου πληρώματος προς τον νέο άγιο της ορθοδόξου εκκλησίας μας.
Το γενικό πρόσταγμα  και την ευθύνη της εορτής  είχε ο π. Νικόλαος Χατζής ο εφημέριος του Ηλιοκάστρου ο οποίος με πολλή αγάπη,  τιμά και γεραίρει τον άγιο Νικόλαο  που  επί των ημερών του, ξεκίνησε ο εορτασμός του αγίου Νικολάου του Πλανά.
Στο αναλόγιο διακόνησαν από τη θέση του Πρωτοψάλτου ο κ. Βενεκάς Κων/νος και από τη θέση του Λαμπαδαρίου ο κ. Πρασόπουλος Κων/νος. 
Τον θείο λόγο εκήρυξε ο πανοσιολογιώτατος αρχ.   Ιερόθεος Λουμουσιώτης ομιλώντας για τον βίο και την πολιτεία του εορτάζοντος αγίου Νικολάου.
 Μετά το πέρας της εορτής ακολούθησε στην παρακείμενη αίθουσα του πνευματικού κέντρο εόρτιο πρωινό εκ μέρους του Δήμου και εν συνεχεία γεύμα σε ταβέρνα της περιοχής εκ μέρους της ενορίας.

 


















 

Στα σύγχρονα δύσκολα χρόνια που διάγουμε  ο άγιος Νικόλαος ο Πλανάς ας είναι σκέπη , βοήθεια και υπόδειγμα ζωής στους χριστιανούς και ας γίνει η οσία  βιωτή και η άσκηση του, τρόπος αντιμετώπισης των ιδιαιτέρων προβλημάτων που διέρχεται η χώρα μας η αγαπημένη μας Ελλάδα αλλά και η μεγάλη μας μητέρα η Εκκλησία.

 

 Κείμενο Φωτό: Κων/νος Βενεκάς , Θεολόγος Γυμνασίου- Λυκείου  Γκούρας Κορινθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου